Wednesday, 16 September 2015

Teaser 3 - Senyum Tanda Suka

Assalamualaikum...

Ini ada teaser dari ER untuk awaks. Senyum Tanda Suka akan keluar versi cetak tak lama lagi ya. Kalau awaks nak baca bab 1-3 boleh klik di sini. Bila sampai masa yang sesuai ER akan sambung bab 4 ya. Buat masa ni, teaser dulu ok.

Enjoy the teaser ya...

------------@@------------

Awak hanya pandang bulan di langit tapi awak tak pandang bintang di sekelilingnya. Itu yang awak lakukan tadi, betul tak?

Amani hanya kaku di situ sambil matanya masih terus merenung wajah Izz. Seolah-olah sedang menunggu kata-kata Izz selanjutnya.

Memang bulan itu sangat indah dipandang. Tapi bintang yang menaikkan serinya bulan. Izz kembali memandang ke angkasa.

Amani membuang pandangannya ke angkasa seperti Izz.

Kalau tak ada bintang sekalipun, bulan tetap cantik.” Dia cuba memprotes pendapat Izz walaupun dia merasakan kata-kata Izz itu benar.


Betul. Bulan tetap cantik walaupun bersendiri. Tapi kehadiran bintang menyempurnakan lagi keserian yang ada pada bulan. Begitulah juga dengan persoalan hidup. Kita tak boleh hidup bersendiri. Kita perlukan mereka yang ada di sekeliling kita. Ada kalanya kita akan fikir, lebih baik kita hidup sendiri daripada hidup bersama mereka yang sering mendatangkan masalah kepada kita. Tapi kita lupa, orang sekeliling kita adalah pelengkap pada kehidupan kita. Hidup kita, perlu jadi seperti bulan yang dipagari bintang.”

----------@@-------------
TERIMA KASIH - ER
----------@@-------------

No comments:

Post a Comment